Weblog - Poging 2!

Hallo allemaal!

Hierbij dan de tweede poging om een weblog bij te houden, na het crashen van mijn eerste binnen twee weken! :-)

Inmiddels verblijf ik al twee weken in Melbourne, na een superleuke week met mijn ouders in Sydney. Gisteren zijn zij doorgereisd naar Nieuw Zeeland voor hun verdere reis. Ik ben inmiddels al aardig ingeburgerd in de metropool Melbourne. Mijn huisje bevalt goed (ik was vergeten hoe het is om in een studentenhuis te leven.... bestek afwassen VOORDAT je gaat eten en zo...), ik heb leuke huisgenootjes en trek veel op met een paar meiden uit Mexico, Singapore en Indonesie. Genoeg cultuurverschillen te bespreken dus!

Ook op het werk gaat het goed; de dagen zijn intensief, maar erg leuk. Ik werk veel samen met een kamergenootje en we werken hard om een paar papers af te hebben voordat ik vertrek. Ik zit op een kamer met 4 mensen, dus dat is ook gezellig. Ik reis elke dag zo'n 45-60 minuten enkele reis naar mijn werk, met de trein. En ik woon nog vrij dichtbij mijn werk... Melbourne is best heel groot (ongeveer 4 miljoen inwoners). Het is nu net lente geworden, maar dat is nog niet echt te merken: tot nu toe was het steeds nog best koud en regenachtig, met de laatste twee dagen flinke storm.

Tot nu toe bevalt Australie heel goed! De week in Sydney was erg leuk om een beetje te wennen en wat van de stad en omgeving te zien. Vooral de trip naar de Blue Mountains was echt heel bijzonder.In Melbourne hebben we onze familieleden die hier wonen allemaal ontmoet. En het klinkt gek, maar dat was heel bijzonder. Ondanks dat ik de meesten maar 1x ooit eerder of helemaal nog nooit had ontmoet, voelt het heel vertouwd om bij hen over de vloer te komen en samen op te trekken. Erg leuk!

In Melbourne heb ik gisteren voor het eerst wat "urban exploring" gedaan: nadat we mijn ouders op het vliegveld hadden gezet. Ik was naar een tentoonstelling geweest over Tim Burton, superleuk!! Veel dingen uit de films zoals Batman, Alice in Wonderland en Sleepy Hollow en ook heel veel tekeningen.... erg gaaf. Ook nog een ander museum gezien, een kerk en wat algemene indrukken van Melbourne. Die had ik woensdag ook al een beetje opgedaan, toen ik met mijn ouders en familie (Ida & John en Maria & Brian) ook de stad een beetje aan het verkennen was. Het is even wennen, zo'n grote stad, maar er hangt een hele relaxte vibe. Mensen zijn hier erg relaxed en behulpzaam. Iedereen helpt je, is heel beleefd en de "No worries!" vliegen je om de oren.

Al met al gaat het hier dus goed met mij. Bedankt iedereen voor alle mailtjes en zo! Doordat ik een beetje ruzie heb met email hier (met name hotmail), heb ik niet altijd iedereen terug kunnen mailen. Hopelijk lukt het met deze blog iets beter om in contact te blijven. Want dat vind ik natuurlijk wel erg leuk! :-)

Tot later,

Hanneke

Reacties 3

Ieke 06-09-2010 09:30

Hoi Hanneke,
Fijn dat het allemaal goed gaat downunder! Eindelijk kunnen we foto's zien, die zien er heel mooi uit!! Ik wens je verder een hele fijne tijd in Australië, zowel op je werk als in je vrije tijd!
Liefs van Ieke

eline 06-09-2010 11:09

Hoi Hanneke,
Van Ieke heb ik dit adres doorgestuurd gekregen. Leuk om te lezen dat het goed gaat daar, en dat de tijd snel gaat. (alweer 4 weken voorbij!)
Leuke foto's ook van de skippy's!
Veel plezier en succes daar!
Groetjes, Eline

Marieke 14-09-2010 13:46

Hey!!!
goed te horen dat t allemaal zo bevalt!!!! foto's zien dr ook goed uit als je terug bent moeten we echt weer ff afspreken!
nog heel veel plezier!
xxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer