Terug naar de family roots...

Hoi allemaal!

Hier weer even een korte update vanaf de onderkant van de wereld waar de tijd voorbijvliegt.... zou dat aan het zuidelijk halfrond liggen of aan het feit dat ik hier zoveel te doen heb?!?!

De tijd vliegt hier namelijk echt voorbij.... deze week nog werken en volgende week nog en dan zit het werkgedeelte er al op!! Alhoewel dat nog wel erg ver weg lijkt met alles wat nog afgemaakt moet worden... nog veel lopende projectjes die we hopelijk nog af kunnen ronden voordat ik op rondreis vertrek. Ik moet zeggen dat ik inmiddels ook wel echt aan vakantie toe ben.... Zulke intensieve weken achter de rug, vol hard werken door de weeks en veel doen in het weekend! Maar allemaal nog steeds heel erg leuk. Maar ik kijk vooral uit naar volgende week zondag, wanneer Klaas EIN-DE-LIJK naar me toe komt!!

Afgelopen vrijdag hebben Dina en ik met een huisgenootje de Eureka Skytower beklommen (nou ja, met de lift), de hoogste toren op het zuidelijk halfrond: 300 meter. Op 285 meter, op verdieping 88, was een prachtig uitkijkcentrum, vanwaar je over heel Melbourne en de oceaan uit kon kijken. Prachtig, vooral met de opkomende zeemist aan het einde van de dag.;s Avonds met 6 meiden uit het huis uit eten geweest bij een heerlijk Thais restaurantje hier.... jammie, Thais is echt mijn favoriet hier. Erg goedkoop en altijd lekker!!

Zaterdags ben ik met Dina bij familie op bezoek geweest. Ida kwam ons 's ochtends vroeg ophalen en reed met ons naar Balarat, waar haar tweelingzus Helen woont. Dat was heel erg gezellig! De rit was sowieso erg leuk, omdat we weer wat meer van de omstreken van Melbourne zagen (zelfs met een kangaroe 's avonds!!) en het was gezellig om even bij te kletsen. IN Ballarat hebben we de familie roots gezien: De plek waar zij gingen wonen toen ze net ge-emigreerd waren naar Australie, de school en de kerk waar ze naartoe gingen, enz. Heel bijzonder!! Wat moet dat een onderneming geweest zijn voor de famiile.... Het raakte me wel, om dat allemaal te zien. 's Avonds bleven we bij Ida en John slapen (Wat een zaligheid!!! Een schone douche en zo'n lekker fris bed!!)en 's ochtends trakteerden ze ons op een ontbijtje in het park vlak bij hen, aan een mooi meer. Een heerlijk weekend dus!!

Gister middag hebben Dina en ik al haar spullen naar een nieuw huisje gebracht, waar zij de rest van de tijd zal blijven, dichter bij werk en ook een stuk schoner. Wel jammer dat we nu niet meer samen kunnen reizen of koken, maar gelukkig is het nog maar eventjes en heb ik vandaag wel met Lea (uit huis) kunnen koken. En voor haar is het fijn dat ze een relaxter plekje heeft!

Het weer wordt ook wat beter, we hebben nu al een aantal dagen gehad dat het zo'n 25 graden is en dan is de zon al erg heet. Dat wordt nog wat straks bovenin de Northern Territory!! :-) Ik kijk er erg naar uit.

Nou, hier houd ik het voor  nu eventjes bij. Ik hoop dat met jullie allemaal alles goed gaat!!Tot snel,

liefs Hanneke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer