Philip Island

Hoi!!
Hier  weer een updatje uit een eindelijk zonnig Melbourne! Het lijkt erop dat de lente/zomer EIN-DE-LIJK een beetje begint door te komen... de afgelopen dagen was het steeds 20-25 graden, en superzonnig! Heerlijk! Het licht is nu heel fel hier, en de lucht heel blauw, ik kan niet zonder mijn zonnebril.

Het is hier nu zondagavond, alweer een week voorbij gevlogen! Deze week hebben Dina en ik voor het eerst samengewerkt en samen gereisd en gegeten en zo. Het is erg gezellig om weer een maatje hebben voor dat soort dingen, en Dina vind het ook wel een goede start zo, geloof ik. Na een weekje hard werken zijn we vrijdagmiddag naar de campus geweest en hebben we daar wat rondgelopen en in de zon koffie gedronken. 's Avonds hadden we een etentje met de meiden van ons werk, van onze kamer. Met z'n zessen hebben we heerlijk gegeten bij een Thais restaurant, jummie. Van allerlei lekkers met z'n allen gedeeld en daarna nog een wijntje in een gezellig cafe. Een prima vrijdagavond dus!

Gisteren (zaterdag) hadden we met nog drie mensen uit ons huis een auto gehuurd en zijn we naar Philip Island gereden, een rit van 2.5 uur naar de rand van Melbourne. Via een brug kom je dan op het eiland, dat voornamelijk uit natuur bestaat. En wat voor natuur!!Prachtige blauwgroene zee, met flinke woeste golven, ruige rotsen als kust en ....wilde kangaroes!! Ja, we hebben echt wilde skippy's gezien, supercool! En een heleboel meeuwen, we liepen nl door een meeuwenkolonie heen, die allemaal net kuikens hadden, een en al bruine pluizebolletjes dus die hard piepten. Op het eiland hebben we wat rondgewandeld en vooral op de uiterste punt de woestheid van de zee gezien; kennelijk is dat stuk een van de gevaarlijkste stukken oceaan ter wereld, want er lagen een heleboek wrakken (onder water). Dat was wel tge begrijpen, want er stond een hele harde ijskoude wind (direct van de zuidpool) en de kust was ontzettend ruig, vol rotsen en stromingen. Erg indrukwekkend. Op een afgelegen strandje hebben we de zon onder zien gaan, achter een rots in zee. Een bijzonder moment, waarop iedereen een beetje in zijn eigen wereldje verzonk en aan thuis dacht.....

Al met al een zeer geslaagde dag. Vandaag wat opgeruimd en vanmiddag even op pad geweest met Monica, familie, en haar gezin voor een lunch en een koffie in een mooi park aan de Yarra river, net buiten Melbourne. En nu nog even alles opschrijven voordat morgen de werkweek weer begint....wat gaat de tijd snel!!

Ik hoop dat bij jullie ook alles goed is! Tot snel,

xx Hanneke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer