Dandenongs

Hoi!

De Dandenongs verdienen even een eigen verhaaltje....

Afgelopen zaterdag ben ik met 3 huisgenootjes (Lea uit Singapore, Eta uit Indonesie en Simeon uit, jawel, NL) op pad geweest naar de rand van Melbourne. Via de Lonely planet kwam ik er nl achter dat je daar met de trein naar het regenwoud kan.....! Hoe gaaf is dat? :-)

's Ochtends al vroeg op pad, een kleine anderhalf uur met de trein en voor we het wisten waren we in Belgrave, een suburb aan de rand van de stad. De omgeving was al een stuk heuveliger en bossiger daar. Vanaf het station was het 10 min lopen naar de rand van een park en toen... waren we in het regenwoud! Het was het national park Dandenong Ranges en het was heerlijk. Wij hadden superlekker weer, terwijl het in Downtown Melbourne, waar de football finale was en half Australie dus voor uitgelopen leek te zijn, noodweer was. Goed gepland dus! We hebben bijna 6 uur door het regenwoud gelopen. Wat was dat mooi! Alles was een hele bijzondere kleur groen, een beetje smaragd groen, en heel veel begroeiing natuurlijk. Overal hoorden we vogels kwetteren en af en toe vlogen en knalrode papegaaitjes langs. De wandeling zelf was best pittig, met vele beklimmingen en steile hellingen, maar zeker de moeite waard. Midden in het bos was een picknick plaats waar je zaadjes kon kopen; er zaten daar nl heel veel papegaaitjes en kaketoes en als je geduld had (en zaadjes op je hand) kwamen ze op je hand zitten om te eten! Dat vond ik natuurlijk erg leuk, dus ik heb heel geduldig een tijd gestaan en heb inderdaad een paar papegaaitjes op mijn handen gehad. Wat een mooie en schattige beestjes! De kaketoes vond ik iets minder, die waren een stuk groter (en hadden dus ook grotere snavels) en eentje heeft er in mijn vinger gebeten.....(geen dodelijke wonden of vogelgriep opgelopen).

Daarna zijn we nog een stuk doorgelopen en hebben we nog een klein watervalletje gezien. Al met al een geweldige dag. Ik hou sowieso erg van bos en het regenwoud is helemaal geweldig, omdat het echt heel anders is dan onze Europese bossen. De geur is anders, de kleuren en de geluiden. Heel bijzonder!!
Ik zal wat foto's op de site zetten.....

Zondags flinke spierpijn dus, maar weer op tijd eruit, want Dina, mijn collega/kennis/vriendin uit Maastricht kwam die dag aan in Melbourne en ik ging haar ophalen. Het is erg gezellig om een dagelijks maatje hier te hebben; we reizen, eten en werken samen, dus dat is erg leuk. ZOndagmiddag had ze nog puf over, dus hebben we wat in d stad rondgelopen en zijn we naar de botanische tuinen geweest. Ook die waren prachtig, alles staat nu in bloei nu de lente wat door begint te zetten. De tuinen zijn enorm en overal lagen mensen in de zon, erg leuk! Deze week weer hard aan het werk. De tijd begint nu op te schieten: na deze week nog 3 weken werken...nog een hoop af te ronden! Maar heerlijk dat Klaas dan komt en we op reis kunnen vertrekken!

Ik hoop dat in Nl alles goed gaat met iedereen! Tot snel, en veel groetjes,

Hanneke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer