Bijna een maand op pad...

Hallo allemaal,

het is hier nu vrijdag avond, tijd voor wat ontspanning en wat nieuwe verhalen.....

De tijd vliegt! Ik ben al bijna een maand weg... Niet te geloven. Er zijn hier steeds zoveel nieuwe dingen te doen, zien en beleven dat de tijd echt heel erg snel gaat. Maar: dat is altijd een goed teken, dus ik klaag niet! :-)

Deze week heb ik weer hard gewerkt, samen met Ashleigh, het meisje waar ik intensief mee samen werk voor onze papers. Woensdagmiddag hebben we wel even gespijbeld: toen heeft ze me een rondleiding gegeven over de campus. En tja, die campussen in de grote steden zijn toch echt niet te vergelijken met de Uithof.... Het zijn steden op zich!! Dit was echt een enorm oppervlak, met allerlei wolkenkrabberachtige gebouwen, het ene heel modern en het andere juist heel klassiek. ZIe foto's in het mapje Melbourne! Onze tocht eindigde in de pub.. :-)

Vandaag heb ook vanmiddag de tijd genomen om wat meer van de stad te zien. Ik heb ook echt toestemming gekregen van AIlson Yung om op vrijdagmiddag op tijd naar huis te gaan, om ook een beetje van de tijd hier te genieten. Dat krijg je niet vaak te horen van je baas, dus daar luister ik graag naar! Vanmiddag heb ik dan ook meteen heel goed besteed aan een van mijn favoriete bezigheden in een vreemde stad: Het aquarium bezoeken!! :-) Net als in Sydney was dit een enorm aquarium, met vooral veel stukken over koraal en haaien, met zeer veel (gekleurde!!) lokale vissoorten. Prachtig!! Kwallen, zeepaardjes, vissen in allerlei kleuren, roggen, wierige zeedraakjes (mijn favorieten) en nog meer vissen, in allerlei soorten en maten. Ik heb mijn hart op kunnen halen in al dat water. Daarna nog een tijdje door het centrum van Melbourne geslenterd en de National State Library bekeken; ik had gehoord dat die erg mooi was. Dat was een lichte understatement. Ik heb nog nooit zo'n enorme bieb gezien. Er waren 6 verdiepingen en op de 3e was een beroemde leeszaal. DIe was fantastich. Enorm hoog, met een koepel als dak, tafels die als een ster in het midden opgesteld waren en met leer bekleed (van die ouderwetse) en overal boeken.... prachtig. Zulke biebs zouden ze in NL moeten maken!

Al met al een leuke middag dus.  Morgen ga ik naar het strand wandelen met Lea, een huisgenootje, en zondag gaan we met ons huis een Lord of the Rings DVD-marathon houden (en jawel, we moeten allemaal een karakter kiezen wat we willen zijn, al weet ik niet precies wat we dan daarmee moeten doen... voor het gemak heb ik er maar voor gekozen om de ring te zijn... :-) ) en 'savonds heeft Ashleigh met uitgenodigd voor eten en een concert met vrienden. Leuke plannen dus!

Het wordt in Melbourne langzaam lente.... de temperatuur is niet meer zo koud (de eerste weken heb ik zelfs handschoenen geleend!) en als het goed is wordt het dit weekend een graad of 18 (alhoewel ik heb gehoord dat het in NL niet veel warmer is...!). Het weer is totaal onvoorspelbaar: vandaag hebben we hoosbuien, windstoten, blauwe lucht en zon gehad. Ze zeggen hier; In Melbourne it's always four seasons a day. Dat klopt wel aardig! Ik begin langzaamaan wel goed te wennen aan de drukte in het centrum, het mierennest dat het station 's ochtends is en aan rondgaan in de stad. Ik snap een beetje meer hoe het centrum in elkaar zit en dat geeft al snel een vertrouwd gevoel.

Nou,hier houd ik het voor nu eventjes bij. Ik hoop dat met jullie allemaal alles goed gaat in NL. Ik zal ook nog wat nieuwe foto's van de bieb, de campus en wat algemene stadsindrukken op de site zetten.

Veel groetjes voor Up-There! :-)
Hanneke

Reacties 2

Ieke 10-09-2010 20:14

Hoi Hanneke, Je ziet mooie dingen, he! Fijn dat het goed gaat. Die 'vier seizoenen op een dag' is wel grappig! Wij gaan naar de winter toe, maar we hopen op een mooie nazomer voor dit weekend, want we gaan een dag naar het strand En ik heb vandaag een mooie winterjas gezien en die komt binnenkort in de winkel. Ik kan niet wachten!! Veel plezier daar, ik denk aan je en ik mis je hier! xx Ieke

Marieke 14-09-2010 13:53

hey!
LOTR marathon is altijd een goed idee!! ben zelf toevallig ook weer aan het lezen en kijken, zo zie je maar great minds think alike het klinkt allemaal wel heel goed! wist niet dat melbourne zo groot was, of mooi ma goed om te horen dat er wat te zien is
zo relaxt dat je vrijdags tijd hebt om de stad te verkennen echt heel aardig van je baas geniet er maar lekker van, tot je volgende blog :p
xxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer